Jääkiekkovarusteet kirpputorilta

Jääkiekko on ollut osa jokaisen suomalaisen eritasoista urheilu-uraa: sitä on pelattu viimeistään liikuntatunneilla. Osille se on lempiviihdettä, osalle ammatti ja monille liikuntaharrastus, joka on osa joko itsen tai jonkun perheenjäsenen elämää. On siis selvää, että jääkiekkourheilun suosio Suomessa on valtaisa ja lajissa pyörii jo harrastelijan tasolla melkoisia rahasummia. Tämä raha ei niinkään liiku kentillä mainostuloissa niin kuin ammattimaisen jääkiekon kohdalla, vaan varusteissa. Harrastajat harjoittelevat ja pelaavat usein samoissa varusteissa toisin kuin ammattilaiset, ja harrastelijan on maksettava varusteet omasta pussistaan.

Suomen rakastetuin urheilulaji on melko lailla välineurheilua, sillä jääkiekkoilijalla tulee olla monenlaisia varusteita. Kypärä ja luistimet ovat aivan minimivaatimus, mutta myös mailan omistaminen helpottaa pelaamista. Jos olet maalien järkkymätön vartija, on suojavarusteita oltava erityisen paljon.

Lasten ja nuorten kasvupyrähdyksistä johtuen perheissä joudutaan aikalailla jatkuvasti miettimään, mistä seuraavat tarvittavat jääkiekkovälineet löytyvät – ja mieluiten sopuhintaan. Yhä useampi päätyy ostamaan ja varsinkin myymään pieneksi jääneitä jääkiekkovarusteita esimerkiksi netin välityksellä. Olemme koonneet tänne kätevän muistilistan, joka kannattaa pitää mielessä, kun olet aikeissa hankkia varusteita nimenomaan käytettynä. Tutustu siis muistilistaamme, jonka laadimme varusteiden ostajalle helpottamaan käytettyjen varusteiden ostoprosessia!

1. Laatu edellä!

Käytetyn tavaran hankinnassa on nimenomaan se idea, että se on hinnaltaan edullisempaa kuin uutena ostettu. Tähän ei kuitenkaan kannata takertua, sillä parhaimmat varusteet, olivat ne sitten uusia tai käytettyjä, täytyy ostaa vain kerran. Pyri siis miettimään kirpparitavaran jäljellä oleva elämänkaari: kestääkö se ainakin oman käyttösi ja onko se senkin jälkeen vielä sellaisessa kunnossa, että sen voi myydä eteenpäin?

2. Osta vain hyviltä tyypeiltä

Jääkiekkovarusteissa niiden huolto on erityisen tärkeää. Kirpputoreilla voi usein tingata, mutta ei myöskään ole hävytöntä udella, miten varusteita on käytetty, säilytetty ja huollettu. Pyri etsimään myyjä, joka on pitänyt omista varusteistaan hyvää huolta esimerkiksi pesemällä ne tarpeeksi usein pesuohjeita noudattaen. Niiden hinta saattaa olla korkeampi, mutta laatu myös parempi.

3. Verestä ompelijan taitojasi

Toisinaan omassa käytössä tulee erilaisia haavereita. Manaamisen sijaan kannattaa miettiä, onko vika korjattavissa. Pitääkö viedä ompelijalle vai selviääkö viasta itse? Tiettyjen perusasioiden ompeleminen helpottaa elämää, mutta jääkiekkovarusteiden parsimisessa saattaa säästää jo pitkän pennin.